De bekendste personages

De verschillende Dragonball Z personages

Er zijn veel verschillende personages in de serie en deze personages hebben verschillende kenmerken die belangrijk zijn voor de serie. We hebben hier een paar van de belangrijkste personages op een rij gezet die zowel goed als slecht zijn zodat jij overzichtelijk kan zien welke karakters je kan tegenkomen.

 

De goede karakters

Goku

Goku is de hoofdpersonage van de serie. Wanneer de Saiyans op aarde komen ontdekt Goku zijn verleden. Hij was een Saiyan genaamd Kakarot en is naar aarde gestuurd om deze te veroveren. In plaats hiervan raakt hij bevriend met de mensen op aarde en uiteindelijk trouwt hij en krijgt twee zonen.

Gohan

Gohan is vernoemd naar zijn grootvader Gohan. Hij is de oudste zoon van Goku. Gohan is een idealist en is net als Goku eerlijk en goed. Op jonge leeftijd was hij al sterk en werd alleen maar sterker als hij ouder word. Hij trouwt met Videl en krijgen een dochter; Pan.

Krillin

Krillin is de beste vriend van Goku en is een van de sterkste mensen op aarde. Krillin krijgt uiteindelijk een relatie met Android 18.

Piccolo

Piccolo komt uit de slechte helft van Kami. Hij was eerst de vijand van Goku maar raakte later bevriend met Gohan en zo ook met Goku. Piccolo is heel sterk en een goed teamlid voor de Z-fighters.

Vegeta

Vegeta is de prins van de Saiyans. Toen hij klein was was zijn planeet en ras bijna helemaal vernietigd. Hij kiest ervoor om naar aarde te gaan en word langzaam aan een aardling. Op aarde verliest hij van Goku en word zijn doel op sterker te worden dan Goku.

 

De slechteriken

De Androids

Dr. Gero, een slecht geleerde, wou de wereld overnemen. Dit wilde hij bereiken met gebruik van Androids. Dit zijn half mens, half robots die zijn geprogrammeerd om te doen wat Dr. Gero zegt. Hij is zelf ook een Android geworden. Uiteindelijk bleef alleen Android 18 over die later een relatie kreeg met krillin.

Babidi

Bibidi is de maker van Majin Buu. Zijn zoon Badidi komt naar aarde om Majin Buu tot leven te wekken zodat die door kan gaan met zijn vernietigingen. Babidi heeft slaven onder hem die zorgen dat hij genoeg energie heeft om Buu uit zijn ei te halen. Buu dood Badidi hierna omdat hij erachter komt wat zijn doel is.

Majin Buu

Buu werd heel lang gecreëerd door Bididi. Buu heeft veel planeten vernietigd en heeft alle Kai's vermoord op een na. De supreme Kai stopt Buu in een bal op aarde en hoopt zo dat het voorbij is. Buu word later herrezen en word de sterkste tegenstander in Dragonball Z ooit.

Frieza

Frieza is het sterkste wezen in het heelal tot en met de Frieza saga. Hij is de reden dat alle Saiyans op vier na zijn uitgeroeid. De Saiyans werkte voor Frieza maar kwamen in opstand. Toen had Frieza ze vernietigd. Frieza ging ook achter de dragonballs aan om onsterfelijkheid te wensen en dode iedereen op zijn pad. Hij werd verslagen op Namek en blaast de planeet daarmee ook gelijk op.

Cell

Dr. Gero had naast de Androids ook een geheim experiment gemaakt, namelijk Cell. Cell is super sterk omdat hij zichzelf steeds kan herbouwen uit het kleinste deel van zijn lichaam. Hij heeft veel verschillende vormen en word uiteindelijk verslagen door Gohan. Dit komt omdat hij een beperkte hoeveelheid energie heeft.

Terug naar overzicht