De dragonballs

Wat zijn dragonballs?

Dragonball Z laat het eigenlijk in de naam al weten dat dragonballs een grote rol hebben in Dragonball Z. Elke collectie dragonballs bestaan uit zeven ballen. Deze ballen hebben sterren in het midden en als je ze allemaal verzameld hebt vervuld de draak een wens voor je. Nadat de verzamelaar zijn wens heeft gekregen vliegen de ballen weer naar plekken rond de aarde en kunnen ze een tijdje niet gebruikt worden. De dragonballs zijn gemaakt door de Nameks en als er iets gebeurd met de maker dan verdwijnen die dragonballs volledig. Hieronder staan alle dragonballs in Dragonball Z. De wensen kunnen nooit sterker zijn dan de krachten van de maker.

Earth Dragonballs (1)

Gemaakt door Kami. Deze ballen geven je een wens per keer en deze wens word gegeven door de draak Shenron. De Dragonballs zullen voor 365 dagen niet meer kunnen worden gebruikt. Dit is de eerste set uit de series en deze heeft nog twee extra regels. Je kunt niet twee keer hetzelfde wensen en een dood persoon kan na een bepaalde tijd niet meer terugkomen. Deze dragonballs kunnen worden gevonden op aarde.

Namekian Dragonballs (1)

Gemaakt door Guru. Deze ballen geven je drie wensen per keer en deze worden gegeven door de draak Porunga. De Dragonballs zullen voor 130 dagen niet gebruikt kunnen worden. Deze dragonballs laten je maar een iemand terugroepen uit de dood en zijn vier keer zo groot als de dragonballs op aarde. Deze dragonballs zijn op de planeet Namek te vinden.

Namekian Dragonballs (2)

Gemaakt door Mori. Deze ballen geven net als de eerste ballen van Namek drie wensen gegeven door Porunga. Ook kunnen ze 130 dagen niet gebruikt worden. Dit zijn de beste dragonballs omdat de dragonballs zelfs de krachten van de maker mogen overtreffen. Na de dood van Guru werden de Dragonballs aan Mori gegeven de ze verbeterde. Ze zijn gecreëerd op New Namek.

Earth Dragonballs (2)

Gemaakt door Dende. Deze ballen zijn hetzelfde als de eerst dragonballs op aarde alleen geven ze dit keer twee wensen in plaats van een wens. Toen Kami fuseerde met Piccolo verdwijnen de eerste dragonballs en maakt Dende nieuwe die verbeterd waren. Deze zijn ook weer gemaakt op aarde

 

 

Terug naar overzicht