De galaxy

Het heelal van Dragonball Z

Het heelal is een grote ruimte die bestaat uit vier Galaxy's. Iedere Galaxy heeft een persoon dat toezicht houdt. Dit zijn Supreme Kai's en dan is er ook nog een die daarboven staat namelijk de Grand master Kai. De Kai's worden genoemd naar de verschillende windrichtingen en de East Supreme Kai is de eerste in het verhaal die je tegenkomt. Met de komst van Majin Buu werden twee Kai's gedood en werd er eentje geabsorbeerd de enige die dus over was was de East Supreme Kai. Zijn Galaxy is waar heel het verhaal zich afspeelt. De supreme Kai is hier heerser over. Hij is ook de reden dan Majin Buu weer vast kwam te zitten.

Het heden van het heelal

Er zijn vier gewone Kai's ingesteld met de windstreken in hun naam. Ook is er een King Kai. Dit is een heerser over een deel van een sector. Het noordelijke deel. In het noordelijke deel liggen heel veel verschillende planeten. Een van deze planeten is de aarde. De aarde heeft ook een toezichthouder. Dit is eerst Kami en later Dende. Er is ook een Mysterieuze dimensie. In deze dimensie traint Gohan met het Z sword en word hevig gevochten tussen Majin Buu, Goku en Vegeta.

De dbz Galaxy op een rijtje

Er staat bovenaan een Grand Master Kai. Dit is de oppergod van het heelal. Daaronder staat de Supreme Kai. Dat is de heerser van een galaxy. Dan heb je de Master Kai, deze heersen over een sector in een Galaxy. Daarna komt een Kai. Deze beheerd een deel van een sector. Dan heb je uiteindelijk nog een toezichthouder van een planeet. Een voorbeeld hiervan is Kami.

Terug naar overzicht