De verschillende planeten

De diverse planeten

Het dragonball Z universum kent veel verschillende planeten. Omdat deze soms moeilijk zijn hebben wij ze hier op een rij gezet.

De aarde

Dit is de planeet waar bijna alles zich afspeelt. Goku is hier als Saiyan baby opgegroeid en heeft er veel vrienden gemaakt. Deze planeet word steeds bedreigd door de vele gevaren van de verschillende slechteriken.

Arlia

Dit is de thuisplaneet van een ras dat op insecten lijkt. De planeet word geregeerd door een strenge dictatuur. Vegeta en Nappa gaan naar de planeet om voordat ze naar aarde gaan nog even wat te oefenen. Ze bevechten de bewoners en besluiten de planeet na hun bezoek te vernietigen.

Frieza #79

Dit is de hoofdbasis van Frieza. De Ginyu Force, Vegeta en Nappa verbleven hier zo nu en dan. Er zijn veel verschillende trainingskamers en landingsplatformen.

Makyo Star

De Makyo Star komt elke 12.000 jaar vlak langs de aarde. De Makyo Star is de thuisplaneet van Garlic Jr. en zijn helpers. De planeet geeft de afkomstige ervan kracht. Hoe dichter ze bij hun planeet zijn hoe sterker ze worden. Deze planeet is vernietigd door Gohan vanaf aarde.

Namek

Dit is de planeet van de Nameks. De Nameks leven vredevol totdat Frieza er naar toe gaat om de dragonballs te zoeken. Het is er nooit nacht omdat het word verlicht door drie zonnen Tijdens het gevecht met Goku word de planeet vernietigd.

New Namek

Nadat ze van Frieza afzijn besluiten ze een nieuwe planeet te zoeken. Deze planeet lijkt op Namek en hier zetten ze hun bestaan voort.

Vegeta

De planeet Vegeta, een planeet die eerst Plant heette, heeft een zwaartekracht van tien maal groter dan op aarde. Er woonde twee rassen op deze planeet. De Saiyans en de Tuffels. Deze begonnen een strijd die gewonnen werd door de Saiyans de de planeet Vegeta noemde, naar de leider van de Saiyans.

Voon

De thuisplaneet van Pui-Pui, Dit is een slaaf van Badidi. Het is een kale planeet met een zwaartekracht die tien keer sterker is dan die op aarde.

Yardrat

Op deze planeet strandde Goku na het gevecht met Frieza op Namek. Hier rustte hij uit van het gevecht en leerde hij een techniek van de bevolking waarmee hij grote afstanden kon reizen in niet meer dan een seconde.

Terug naar overzicht