Het plot van Dragonball Z

De serie gaat over Goku en zijn vrienden, De Z-Warriors, die de aarde en andere planeten uit de Melkweg moeten beschermen tegen de slechteriken die proberen om juist de planeten te vernietigen of veroveren. Goku heeft twee rivalen, namelijk Vegeta en Piccolo.

Het verhaal zelf

Goku, een jongen die opgevoed is door mensen op aarde, is geschokt als opeens blijkt dat hij afstamt van de Saiya-Jin, een meedogenloos volk van de planeet “Vegeta” en is naar de aarde gestuurd om de aarde te veroveren. Dankzij een klap op zijn hoofd vergat hij deze plannen en groeide hij op als een vriendelijk en aardige jongen met grote krachten. Goku's broer Radditz, komt naar aarde om Goku op te leiden tot een meedogenloze Saiya-Jins, omdat ze bijna zijn uitgestorven. Dit wil Goku niet en hij verslaat zijn broer in een gevecht, maar verklapt bij de overwinning informatie over de Dragonballs. Zo komen alle Saiya-Jins naar aarde om te zoeken naar deze dragonballs. Het duurt niet lang voordat het geheim van de dragonballs bekend is en al snel proberen veel kwaadaardige wezens deze Dragonballs te bemachtiging. Deze wezens moet Goku tegen proberen te houden.

De verschillende specials en films

Er zijn ook dertien films uitgebracht waarin de karakters op een missie gaan die los staan van de verhaallijn zelf. Daarnaast zijn er ook nog twee specials op tv uitgezonden die overeenkomen met de verhaallijn en dus ook een deel vormen van de serie zelf. Deze specials gaan over de vader van Goku en over de geschiedenis van het karakter Trunks.